Op deze site willen we graag met je delen wat er bij ons zoal te doen is. Wat is ons aanbod?!

We hebben een vast aanbod waarbij we ons voornamelijk richten op de opvoeding en begeleiding van onze honden naar de alledaagse situaties. Niet te veel poespas en kunstjes, geen takken van een bepaalde hondensport of ingewikkelde GG-oefeningen maar gericht naar de situaties van het dagelijks leven.  Wat kom je tegen als hondeneigenaar wanneer je met je hond de maatschappij in gaat? Wat “moet” je hond aan vaardigheden bezitten om thuis die brave hond te kunnen zijn? Welke rol heb je daar als eigenaar in?

We werken in groepjes van maximaal 6 combinaties waarin we geen onderscheid maken in leeftijd of ras. Tijdens je wandeling op straat zal je met je hond ook een diversiteit aan honden tegenkomen qua leeftijd, ras en type.  Dat willen we in onze lessen ook bewerkstelligen. We werken zoveel mogelijk  buiten op het trainingsveld en hebben daar de mogelijkheid om meteen weg te lopen een recreatie gebied in en zo blijven we niet binnen een vaste context.

Vanuit boven genoemd gedachtengoed bieden we 2 lespakket varianten aan en deze staan in aparte menu onderdelen op deze site vermeld.

Naast dit vaste aanbod in kleine groepjes zijn er ook voldoende mogelijkheden waarbij we in willen en kunnen spelen op een individuele vraag.
Heb je een herplaatser of een buitenlandse hond, of zou je graag eens willen dat 1 van de trainers met je mee kijkt en denkt rondom een vraag of probleem mbt je pup/hond?  Dan kan je daar individueel een afspraak voor maken. Dat mag bij ons op de les-locatie maar dat kan ook bij je thuis of dat we mee gaan op je wandeling.

Vaak krijgen wij ook gerichte vragen over de relatie tussen kind en hond. Hoe leg ik mijn kinderen uit wat ze nou wel en niet mogen met de pup? Wat mag een kind nou eigenlijk met een pup? Onze pup is altijd heel druk en bijterig bij 1 van onze kinderen. Hoe kan dit nou?
Heb je behoefte aan een stuk begeleiding hierin dan kan je gebruik maken van onze gezinsbegeleiding.

Geregeld bieden we onze inzet aan bij het begeleiden van mensen met een (licht) verstandelijke beperking, ASS problematiek of aanverwante beperkingen, die in het bezit zijn van een hond. Een vrij specifieke doelgroep waarbij de communicatie tussen mens en hond net even anders verloopt en waar problemen wat meer op de loer kunnen liggen. Vaak heel goed aan te werken als je als begeleider maar weet waar je het over hebt, zowel vanuit het oogpunt van de hond als zijn mens!

Wil je meer weten over 1 van bovenstaande punten, heb je een vraag over je eigen situatie of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.
Je mag ons dan mailen op het volgende mailadres: info@dogconnect.nl